23.4.13

Este treenii!

Tänään menin tallille jo 16.00, vaikka tuntini olikin vasta 20.00. Ensiksi menin moikkaamaan Puhia, jolla siis tänään ratsastin tietenkin!<3 Sitten menin maneesiin katsomaan hetkeksi tuntia ja juttelemaan Sarin (opettajani) kanssa kaikista jutuista.

Kun menin takaisin talliin otin ensin Helmen (hoitsuni) karsinan ja menin kuvaamaan Elleniä ulos, kun se riehui, mutta kuvat poistuivat kamerasta niin niitä en tänne nyt saanut :( Näin myös kaverini Noran ja vaihdoin hänen kanssa kuulumisia. Nora kertoi minulle että, Leksa (kaverin ylläpito hevonen) on kuollut/lopetettu :'(

Monja tuli tallille ja olin hänen kanssaan ja autoin laittamaan Elliä kuntoon, koska Monja meni sillä 19.00. Kun saimme Ellin kuntoon lähdimme maneesiin ja taluttelin hetken Nelliä, kun muut kokosivat esteitä. Kun olin katsonut tuntia 19.40 asti, lähdin talliin laittamaan Puhin kuntoon. Saatuani ponin valmiiksi lähdin maneesin ja tuntini alkoi!

Aluksi verryttelimme ravissa ja käynnissä, tekemällä taivutuksia paljon ja menemällä pääty ympyröillä lisäyksiä. Puhi teki ne iha hyvin ja oli kuulolla. Laukassa teimme kanssa paljon lisäyksiä. Ennen välikäyntejä teimme vielä ravissa erinlaisia siirtymisiä ja ravilisäyksiä. Välikäyntien aikana Sari kysyi ketkä tulevat ensikerralla ja toiveita seuraavaa tuntia varten. Sain ensi kerraksi Heken.

Välikäyntien jälkeen rupesimme hyppäämään. Aluksi tulimme ravissa puomit, nostimme laukan ja teimme päätyympyrän, jossa oli este matkalla. Puhi teki tehtävän todella hyvin ja kuuliaasti vaikka itse vähän aluksi sähläsinkin :) Sitten rupesimme hyppäämään kunnolla rataa! Tulimme ensiksi päätyympyrän jossa oli este, ravipuomit kokorata leikkaalla, päätyympyrä jossa oli este, kavaletit kolmois sarjana kokorata leikkaalla ja kolmikaarinen kiemuraura kahdella esteellä. Menimme tämän radan pari kertaa ja molemmilla kerroilla meni iha hyvin, mutta poni oli vähän normaalia laiskempi. Viimeiseksi radaksi tulimme päätyympyrän jossa oli este, kolmois sarja kavaletit kokorata leikkaalla, päätyympyrä jossa oli este ja okseri kokorata leikkaalla. Viimeisenä vielä tulimme pystyn ja jatkoimme okserille. Viimeisellä hyppy kerralla Puh meni parhaiten ja muistin itse pysyä hypyssä mukana ja pystyssä. Esteet olivat lopuksi n. 80-90cm.

Puh meni tänään omasta mielestäni ihan hyvin, mutta parempiakin kertoja on ollut. Poni oli ihan kuulolla, mutta normaalisti se menee ilman "vauhtipotkuja" esteelle reippaasti. Nyt jouduin kaarteessa käskemään hiukan enemmän kuin ennen, mutta jokaisella on huonot päivänsä ja joskus taas hyvät päivät!

Tunnin jälkeen vein Puhin talliin ja otin ponin pois kunnosta. Sitten lähdinkin iloisesti kotia kohti!

 
 
Noissa linkeissä on viime vuotisista kisoista videot. Ekassa on minä ja uuno 70cm, tokassa minä ja puh 50cm!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti